A kuponok nagy vonzereje

Hihetetlen, de manapság az egyik legközkedveltebb internetes vásárlási forma a kuponos vásárlás, mely nem várt módon terjedt el hazánkban.

Szakértők azt sem gondolták néhány évvel ezelőtt, hogy az értékesítés ezen típusának a kezdeti lelkesedés után hosszabbtávú jövője is lehet, de a 2014-es év végi összesítés nem várt eredményeket hozott. A kuponos értékesítéssel foglalkozó, piacvezető Bónusz Brigádweboldal saját rekordját is megdöntötte és 80%-kal nagyobb növekedést produkált december végéig, mint addig bármikor. Sőt, ezt követően még az év elején is túltett addigi sikerein. De mi is adja a kuponos vásárlás vonzerejét, amiért ilyen mértékű piaci részesedést szerez meg magának más értékesítési formákkal szemben?

Első sorban, sok vásárló számára nagy előnyt jelent az, hogy nem kell időt és energiát arra szánni, hogy az értékesítés helyszínére utazzon az érdeklődő, elég a ma már mindenhol jelen levő internet kapcsolat. Akár reggel vagy este az otthoni internetezés közben, akár napközben a munkaszünetek ideje alatt is lehetőség nyílik számos termékről és szolgáltatásról történő információszerzésre. Ha pedig felmerül a vásárlási igény, percek alatt az is megvalósítható.

Másik nagy vonzerő a vevők szemszögéből, hogy hatalmas, akár 50%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá bármilyen termékhez, illetve szolgáltatáshoz, melyek talán elérhetetlenek lennének számukra, ha csak eredeti áron lehetne hozzájuk jutni.

Az eladók oldaláról nézve a kuponos vásárlás segítségével számos olyan vásárlóhoz juthatnak el portékáikkal, akikkel a kuponos weboldalak nélkül soha találkoznának. Éppen ezért megéri számukra kedvezményesen adni termékeiket, még akkor is, ha nagy profitot nem remélhetnek egy-egy eladás során, hiszen sokkal nagyobb számú értékesítést tudnak lebonyolítani, mint ezen lehetőség nélkül.

És mit nyer a kuponos oldal ezen az egészen? Minden kuponos értékesítést lebonyolító oldal jutalékot kap az összes megvalósuló eladás után, így apránként, de jelentős bevételhez jutnak hozzá ők is a rengeteg vásárlónak és hirdetőnek köszönhetően.

Tehát úgy tűnik, ez az értékesítési forma olyan, amin minden résztvevő csak nyer, éppen ezért, a jövőre nézve is nagy sikereket tudhat majd magáénak. Vissza a cikk listához